Mærkedage 2024

Aromantic Spectrum Awareness Week

- 18. til 24. februar 2024 -

Aromantic Spectrum Awareness Week er en årlig begivenhed, der finder sted i februar for at fejre og øge bevidstheden om aromatisme. Aromantik er en romantisk orientering præget af manglende interesse for romantiske forhold. Under Aromantic Spectrum Awareness Week mødes mennesker af alle kønsidentiteter, orienteringer og baggrunde for at fejre aromanticisme og øge bevidstheden om det aromantiske spektrum.

Aromantic Spectrum Awareness Week blev oprettet i 2014 for at øge bevidstheden og fejre aromantiske identiteter, samt øge synlighed og forståelse af aromanticisme i LGBTQ+-fællesskabet.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


WINTER PRIDE

- 19. til 25. februar 2024 -
Årets perlerække af pride-events begyndte denne gang med Winter Pride. Winter Pride bød i år på temaet QueerPlus, der udforskede overlappende identiteter og intersektionalitet. Forståelse af vores forskellige perspektiver er en vigtig del af forståelsen af vores fællesskab – og bringer os i sidste ende tættere sammen. Det er afgørende i en tid, hvor så mange ønsker at skabe uenighed og splittelse.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: LGBT+ Danmark


BISEXUAL HEALTH AWARENESS MONTH

- Hele marts måned -
Marts er en måned til at øge bevidstheden om det biseksuelle miljøs sociale, økonomiske og sundhedsmæssige forskelle og inspirere til handlinger for at forbedre biseksuelles velvære. Promoveret på sociale medier gennem #BiHealthMonth.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


ZERO DISCRIMINATION DAY

- 1. marts 2024 -
Zero Discrimination Day er en international begivenhed, der fejres den 1. marts hvert år for at fremme mangfoldighed og inklusivitet og for at øge bevidstheden om behovet for at fjerne diskrimination i alle dens former. Dagen er en del af en global kampagne for at stoppe diskrimination og skabe en mere retfærdig verden for alle.

Zero Discrimination Day begyndte første gang i 2014, da FN's Generalforsamling officielt erklærede den 1. marts som nul-diskriminationsdag. Dagen blev etableret for at fremme ligestilling og fremhæve behovet for, at enkeltpersoner og samfund opretholder princippet om nul-diskrimination, som bygger på troen på, at alle skal behandles lige og med respekt, uanset race, køn, alder, seksuelorientering eller enhver anden form for diskrimination.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


OMNISEXUAL AWARENESS DAY

- 21. marts 2024 -
Omnisexual Awareness Day er en årlig højtid, der fejres den 21. marts. Dagen blev skabt for at anerkende og fejre mennesker, der identificerer sig som omniseksuelle. Det er en mulighed for at lære og dele information om mangfoldigheden af kønsidentiteter, seksuelle orienteringer og udtryk.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


TRANSGENDER DAY OF VISIBILITY

- 31. marts 2024 -
Transgender Day of Visibility er en årlig dag, der fejres rundt om i verden den 31. marts for at anerkende og fejre transkønnedes og køns-ikke-konforme menneskers præstationer og bidrag. Det er en dag for at anerkende mangfoldigheden af transkønnede identiteter og for at støtte det transkønnede samfund.


Transgender Day of Visibility startede første gang i 2009 som en måde at fejre transkønnedes resultater og skabe opmærksomhed om den diskrimination, de står over for.

Dagen blev grundlagt af den transkønnede aktivist Rachel Crandall, som reaktion på den manglende synlighed for transkønnede samt den vold og diskrimination, de udsættes for.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


INTERNATIONAL ASEXUALITY DAY

- 6. april 2024 -

International Asexuality Day er en årlig begivenhed, der fejres den 6. april for at anerkende og fejre aseksualitet og det aseksuelle samfund. Dagen har til formål at skabe opmærksomhed og forståelse for det fulde aseksuelle spektrum - aseksuel, demiseksuel eller grå aseksuel - og at fejre mangfoldigheden af seksuelle og romantiske orienteringer. Det er en mulighed for at anerkende aseksuelle menneskers bidrag og forskelligartede erfaringer.

Den første internationale aseksualitetsdag blev fejret i 2021 og involverede aseksualitetsorganisationer fra mindst 26 lande.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


DAY OF SILENCE

- 12. april 2024 -
Day of Silence er en årlig begivenhed, der normalt afholdes i april, der fungerer som en protestdag for LGBTQ+-samfundet.

På denne dag afgiver folk over hele verden et tavshedsløfte for at øge bevidstheden om de kampe, som medlemmer af LGBTQ+-samfundet står over for, for at fremhæve tavsheden og sletningen af LGBTQ+-personer i skolen.

Day of Silence startede i 1996 med en gruppe på 150 studerende på en enkelt skole i USA - University of Virginia. De studerende protesterede mod mobning, chikane og tavshed af lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede (LGBTQ+) studerende.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


LESBIAN VISIBILITY WEEK

- 22. til 28. april 2024 -
Lesbian Visibility Week anerkender og fejrer lesbiske kvinders bidrag over hele verden. Ugen blev oprettet for at øge bevidstheden om de problemer, lesbiske står over for, og for at opmuntre dem til at leve autentisk. 


Lesbian Visibility Week blev første gang fejret i midten af juli i 1990 og blev udtænkt ud fra lesbiske frustrationer over LGBTQ+-mænds højere synlighed end LBGTQ+-kvinder. Arrangørerne havde til hensigt at få mere opmærksomhed fra denne uge.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


INTERNATIONAL LESBIAN VISIBILITY DAY

- 26. april 2024 -
International Lesbian Visibility Day er en dag for at anerkende og fejre lesbiske kvinders bidrag over hele verden. Dagen blev oprettet i 2008 for at øge bevidstheden om de problemer lesbiske står over for, og for at opmuntre dem til at leve autentisk. International Lesbian Visibility Day fejres årligt den 26. april og støttes af forskellige organisationer og enkeltpersoner rundt om i verden.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


INTERNATIONAL DAY AGAINST HOMOPHOBIA, TRANSPHOBIA AND BIPHOBIA

- 17. maj 2024 -
International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia (IDAHOTB; nogle gange IDAHOBIT) er en årlig begivenhed, der finder sted den 17. maj for at gøre opmærksom på den diskrimination og vold, som LGBTQ+-personer udsættes for verden over.


International Day Against Homophobia, Transphobia, and Biphobia blev først udtænkt i 2004 som en græsrodsbestræbelse for at gøre opmærksom på den diskrimination, som LGBTQ+-personer over hele verden står over for. Arrangementet blev første gang afholdt i 2005 og afholdes den 17. maj for at fejre verdenssundhedsorganisationens beslutning om at fjerne homoseksualitet fra sin liste over psykiske sygdomme i 1990.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


ODENSE PRIDE

- 18. maj 2024 -
Odense Pride hejser flaget 18. maj og byder på en endnu større pride dette år. Odense Pride er en politisk fest og demonstration, og de har desuden et sideløbende koncept, som de kalder Queer Café – et gratis cafétilbud af og for queerpersoner og allierede, som fortsætter efter priden.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: Odense Pride


AGENDER PRIDE DAY

- 19. maj 2024 -
Agender Pride Day er en dag dedikeret til at fejre mennesker, der identificerer sig som agender. Agender-personer er dem, der ikke identificerer sig som havende et køn, eller som identificerer sig som slet ikke at have noget køn. Denne dag er en fejring af mangfoldigheden af kønsidentiteter og en påmindelse om vigtigheden af at skabe et trygt og inkluderende rum for alle køn. 


Agender Pride Day startede første gang i 2017, som en dag for dem, der identificerer sig som agender, for at fejre deres identitet og for at anerkende de kampe, de har stået over for i en verden, der ofte ser køn som et binært begreb.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


PANSEXUAL VISIBILITY DAY

- 24. maj 2024 -
Pansexual Visibility Day (også kaldet Pansexual Awareness Day) er en årlig begivenhed, der fejres i maj for at anerkende, fejre og ære erfaringerne fra mennesker, der identificerer sig som panseksuelle. Denne dag blev skabt for at anerkende eksistensen af panseksuelle individer rundt om i verden samt for at øge bevidstheden om panseksualitet og de problemer, som panseksuelle mennesker står over for.


I 2014 blev dagen grundlagt af en gruppe panseksuelle individer, aktivister og allierede i et forsøg på at skabe opmærksomhed til det panseksuelle samfund og øge bevidstheden om de problemer, de står over for. Siden da er dagen blevet en fejring af den panseksuelle identitet, en mulighed for at uddanne andre om panseksualitet og en dag for at støtte og styrke det panseksuelle samfund.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


PRIDE MONTH

- Hele juni måned -
Pride Month er en årlig fejring af LGBTQ+-samfundet, der finder sted i juni hvert år. Denne måned er et tidspunkt for medlemmer af LGBTQ+-fællesskabet til at mødes for at fejre deres identitet og kæmpe for deres rettigheder.


Juni måned blev oprindeligt valgt til at fejre Stonewall-optøjerne i 1969, som blev udløst af et politiangreb på en homobar i Greenwich Village, New York City. Denne begivenhed var et afgørende øjeblik i LGBTQ+-rettighedsbevægelsen og er blevet set som begyndelsen på kampen for lige rettigheder.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


AARHUS PRIDE

- 1. juni 2024 -
Aarhus Pride har fået vokseværk, så derfor fejres den i år ved Musikhusparken, Rådhusparken og Frederiks Allé. I dagene op til selve priden varmes der desuden op med live musik, rundt om i byen på forskellige spillesteder.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: Aarhus Pride


RANDERS PRIDE

- 15. juni 2024 -
Randers Pride slår dørerne op for anden gang 15. juni 2024!


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: Randers Pride


STONEWALL RIOTS ANNIVERSARY

- 28. juni 2024 -
Stonewall Riots Anniversary er en årlig begivenhed, der fejrer årsdagen for Stonewall Riots i 1969 i Greenwich Village, New York City. Stonewall-optøjerne var en række voldelige demonstrationer fra medlemmer af LGBTQ+-samfundet, der fandt sted fra den 28. juni til den 3. juli 1969. Optøjerne blev ansporet af et politirazzia på Stonewall Inn, en homobar i Greenwich Village. Under razziaen misbrugte politibetjente gæsterne af baren fysisk og verbalt, hvilket førte til et voldeligt oprør, der er almindeligt anerkendt som begyndelsen på den moderne LGBTQ+-rettighedsbevægelse.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


OMNISEXUAL VISIBILITY DAY

- 6. juli 2024 -

Omnisexual Visibility Day er en årlig højtid, der fejres den 6. juli. Dagen blev skabt for at anerkende og fejre mennesker, der identificerer sig som omniseksuelle. Det er en mulighed for at lære og dele information om mangfoldigheden af kønsidentiteter, seksuelle orienteringer og udtryk.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


ESBJERG PRIDE

- 6. juli 2024 -
I Esbjerg centrum inviterer Esbjerg Pride til en kæmpe folkefest, der skal skabe plads til forskellighed.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: Esbjerg Pride


NON-BINARY AWARENESS WEEK

- 8. til 14. juli 2024 -
Non-Binary Awareness Week er en årlig begivenhed, der finder sted i juli, i ugen, der omgiver Non-Binary People's Day. Denne uge bruges til at øge bevidstheden og fejre mangfoldigheden af kønsidentiteter, der eksisterer uden for den traditionelle kønsbinære. Denne uge er også en tid for det ikke-binære samfund til at mødes og dele deres erfaringer og historier, samt skabe et rum for uddannelse og fortalervirksomhed.


Non-Binary Awareness Week blev første gang lanceret i 2020 og blev designet til at omgive Non-Binary People's Day den 14. juli (som allerede blev fejret siden 2012).

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


AALBORG PRIDE

- 13. juli 2024 -
Aalborg Pride kommer traditionen tro til at pryde gaderne med regnbueflag. Selvom der endnu ikke er udkommet et program, ved vi, at de frivillige er i fuld gang med at stable et brag af en fejring på benene.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: Aalborg Pride


NON-BINARY PEOPLE'S DAY

- 14. juli 2024 -
Non-Binary People's Day er en årlig fejring af ikke-binære køn og identiteter. Det blev første gang observeret den 14. juli 2012 og fejres hvert år på samme dag. Dagen er beregnet til at fejre og ære eksistensen af ikke-binære mennesker og øge bevidstheden om de unikke udfordringer, de står over for i samfundet.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


INTERNATIONAL DRAG DAY

- 16. juli 2024 -
International Drag Day fejres den 16. juli hvert år. Det er en dag til at fejre og ære dragkunsten og dragkulturen. Denne dag blev oprettet for at anerkende og værdsætte drag-queens, drag-konger og alle medlemmer af LGBTQ+-fællesskabet, som har ydet et væsentligt bidrag til drag-fællesskabet.


Den Internationale Drag Day blev grundlagt af Adam Stewart i 2009 gennem hans fanside for Drag queens på Facebook med et hovedformål at give Drag-kunstnere plads til at eksponere deres kreativitet og kultur på en ordentlig måde.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


KOLDNING PRIDE

- 3. august 2024 -
Endnu engang indtages Kolding af stolte LGBT+ koldingensere til Kolding Pride. Programmet vil blive offentliggjort på Kolding Prides Facebookside. Tidligere har der været diverse opvarmningsevents i månederne op til Kolding Pride.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: Koldning Pride


HOLBÆK PRIDE

- 3. august 2024 -
Holbæk Pride gentager succesen fra sidste år, når de mødes i fællesskabets tegn til en hel dag med fokus på rettigheder for LGBTQ+-personer. Priden er for hele Vestsjælland og alle andre, der vil opleve en lokal stemning.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: Holbæk Pride


COPENHAGEN PRIDE WEEK

- 10. til 18. august 2024 -
Copenhagen Pride nøjes ikke med en parade – de inviterer til en helt uges pride med et tætpakket program fyldt med events, talks, koncerter, performances og fest på Rådhuspladsen i København. 


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: Copenhagen Pride


Copenhagen Pride

- 17. august 2024 -
Paraden går fra Frederiksberg Rådhus og ind til Pride Square ved Københavns Rådhus.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: Copenhagen Pride


SØNDERBORG PRIDE WEEK

- 19. til 24. august 2024 -
Er du helt tosset med at deltage i prides, kan du tage lige fra Copenhagen Pride og direkte over til Sønderborg Pride, som inviterer indenfor til en helt uge med forskellige pride events.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: LGBTQ+ Sønderborg


HORSENS PRIDE

- 24. august 2024 -
Horsens gentager succesen og holder Pride Festival.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: Horsens Pride


REGNBUEDAG ODDER

- 14. september 2024 -
I stedet for en pride holder Odder en regnbuedag, som skal yde samme information omkring LGBTQ+-samfundet udfordringer.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

Kilde: Regnbue Café Odder


BISEXUAL AWARENESS WEEK

- 16. til 23. september 2024 -
Bisexual Awareness Week er en årlig begivenhed, der observeres i september for at fejre og anerkende det biseksuelle samfund. Ugen er typisk markeret med forskellige arrangementer og aktiviteter, der fremmer biseksuel synlighed og accept.


Bisexual Awareness Week, også kaldet BiWeek, blev første gang fejret i 2014 og var en forlængelse af Bisexual Visibility Day (23. september), som er blevet fejret siden 1999.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


BISEXUAL VISIBILITY DAY

- 23. september 2024 -
Bisexual Visibility Day er en årlig begivenhed, der finder sted den 23. september hvert år. Dagen er dedikeret til at fejre biseksualitet og øge bevidstheden om det biseksuelle samfund. Det er en mulighed for at anerkende biseksuelle menneskers præstationer og bidrag og gøre deres synlighed mere synlig.


Bisexual Visibility Day blev første gang fejret i 1999 som en måde at anerkende og fejre biseksuelle mennesker, biseksuel historie og biseksuel kultur. Dagen blev grundlagt af tre biseksuelle aktivister: Wendy Curry fra Maine, Michael Page fra Florida og Gigi Raven Wilbur fra Texas.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


LGBTQ+ HISTORY MONTH

- Hele oktober måned -
Nogle lande bruger hele oktober til at sætte fokus på LGBTQ+'s historie og kampen om rettigheder. Hos ESGAYP synes vi, at dette er ekstremt vigtigt. Selv i Danmark mangler en del fortsat forståelse for LGBTQ+-miljøet. Det er blandet andet noget vi arbejder med at gøre bedre.


I dag er det præcis 35 år siden, at Danmark, som det første land i verdenen, indførte en lov, der gav folk af samme køn mulighed for at indgå et registreret partnerskab. Vi skal fortsat være et forgangs land indenfor dette område, for det viser, at vi lader folk være præcis den, de ønsker at være. Lad os sammen bruge oktober til at oplyse andre og kæmpe lidt mere.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


INTERNATIONAL LESBIAN DAY

- 8. oktober 2024 -
International Lesbian Day er en dag til at anerkende og fejre lesbiske kvinders bidrag rundt om i verden, og den fejres hovedsageligt i New Zealand og Australien. Der er ingen specifik dato for hvornår denne dag startede, selvom nogle hævder, at den startede i New Zealand i 1980, mens andre hævder, at den startede i Australien i 1990.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


NATIONAL COMING OUT DAY

- 11. oktober 2024 -
National Coming Out Day er en årlig begivenhed, der fejres den 11. oktober. Det er en dag med fest og håb for dem i LGBTQ+-samfundet, som kommer ud til verden og udtrykker deres sande autentiske jeg. Denne begivenhed blev første gang observeret i 1988 af en gruppe aktivister i USA, og siden da er den blevet et globalt fænomen. 


Dagen blev grundlagt i 1988 af Robert Eichberg og Jean O'Leary, to homoseksuelle rettighedsaktivister. De valgte den 11. oktober for at fejre den nationale march i Washington i 1987 for lesbiske og homoseksuelles rettigheder. De valgte denne dato for at symbolisere vigtigheden af at komme ud og for at huske dem, der var kommet ud i fortiden.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


INTERNATIONAL PRONOUNS DAY

- 16. oktober 2024 -
International Pronouns Day er en årlig begivenhed, der afholdes den tredje onsdag i oktober hvert år. Det tjener til at øge bevidstheden om vigtigheden af at respektere, dele, uddanne og bruge pronominer korrekt.


Den internationale pronomensdag blev første gang holdt den 17. oktober 2018. Dagen blev skabt for at øge bevidstheden om vigtigheden af at bruge kønsinkluderende sprog og respektere alles stedord.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


ASEXUAL AWARENESS WEEK

- 20. til 26. oktober 2024 -
Asexual Awareness Week (også kaldet Ace Week) er en årlig begivenhed, der finder sted i slutningen af oktober for at fejre og anerkende aseksualitetens mangfoldighed. Det er en tid til at oplyse offentligheden om aseksualitet, at fejre og anerkende aseksuelle mennesker og at opbygge bevidsthed og solidaritet. 


Asexual Awareness Week blev skabt af Sara Beth Brooks i 2010 som en måde at øge bevidstheden om aseksualitet, som er en form for orientering, hvor en person ikke oplever seksuel tiltrækning.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


INTERSEX AWARENESS DAY

- 26. oktober 2024 -
Intersex Awareness Day er en dag, der søger at øge bevidstheden om interkønnede mennesker og de kampe, de står over for i samfundet. Interkønnede er individer, hvis fysiske eller genetiske sammensætning ikke passer til de traditionelle definitioner af mand og kvinde.


Intersex Awareness Day blev første gang fejret i 1996, da en gruppe inter- og transkønnede aktivister organiserede en offentlig demonstration i Boston, Massachusetts.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


TRANSGENDER AWARENESS MONTH

- Hele november måned -
Transgender Awareness Month er en årlig fejring af transkønnedes historie og det transkønnede samfund. Det fejres hver november for at fejre Transgender Day of Remembrance, som finder sted den 20. november. Måneden er centreret omkring at uddanne folk om det transkønnede samfund, øge synligheden af transkønnede og forsvare deres rettigheder.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


TRANSGENDER PARENT DAY

- 2. november 2024 -
Transgender Parent Day er en særlig dag, der fejres årligt den første søndag i november, for at ære og anerkende transkønnede forældre og forældre til transkønnede børn. Denne dag er i modsætning til de mere traditionelle mødre- eller fædredage.


Transgender Parent Day blev første gang etableret i 2009.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


INTERSEX DAY OF REMEMBRANCE

- 8. november 2024 -
Intersex Day of Remembrance (også kendt som Intersex Solidarity Day) er en årlig højtid, der afholdes den 8. november for at øge bevidstheden om menneskerettighedsspørgsmål, som interkønnede mennesker over hele verden står over for. 


Det begyndte i 2005 efter en invitation udstedt af Joëlle-Circé Laramée, dengang canadisk talskvinde for Organisation Intersex International.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


TRANSGENDER AWARENESS WEEK

- 13. til 19. november 2024 -
Transgender Awareness Week er en årlig begivenhed, der finder sted i ugen 13.-19. november. Det leder op til Transgender Day of Remembrance, som afholdes den 20. november årligt.


Transgender Awareness Week startede i 2017 for at skabe opmærksomhed om de problemer, transkønnede og deres allierede står over for.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!

TRANSGENDER DAY OF REMEMBRANCE

- 20. november 2024 -
Transgender Day of Remembrance er en årlig højtid, der ærer og mindes dem, der har mistet livet på grund af anti-transkønnet vold.


Transgender Day of Remembrance blev oprettet i 1999 af transkønnets advokat Gwendolyn Ann Smith for at ære mindet om Rita Hester, en transkønnet kvinde, der blev brutalt myrdet i Allston, Massachusetts.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


WORLD AIDS DAY

- 1. december 2024 -
World AIDS Day er en årlig begivenhed, der observeres over hele verden den 1. december hvert år. Dagen er dedikeret til at øge bevidstheden om AIDS-pandemien forårsaget af spredningen af HIV-infektion, og til at mindes dem, der er døde af sygdommen. Dagen er en mulighed for mennesker verden over til at forene sig i kampen mod HIV, vise deres støtte til mennesker, der lever med HIV og mindes dem, der er døde af AIDS-relaterede sygdomme. 


World AIDS Day blev første gang holdt den 1. december 1988. Dagen blev grundlagt af James W. Bunn og Thomas Netter, to offentlige informationsmedarbejdere for det globale program for AIDS i Verdenssundhedsorganisationen WHO.

KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


PANSEXUAL PRIDE DAY

- 8. december 2024 -
Pansexual Pride Day er en årlig fejring af det panseksuelle samfund, som anerkender, fejrer og bringer synlighed til dem, der identificerer sig som panseksuelle. Det fejres i december hvert år og er en vigtig mulighed for panseksuelle mennesker til at mødes, fejre deres identitet og gå ind for et mere rummeligt samfund.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


HUMAN RIGHTS DAY

- 10. december 2024 -
Human Rights Day er en årlig begivenhed, der fejres hvert år den 10. december for at fejre vedtagelsen af Verdenserklæringen om Menneskerettigheder af FNs Generalforsamling i 1948. Denne dag tjener som en vigtig påmindelse om, at alle mennesker er født lige og har visse rettigheder og friheder, der skal respekteres og beskyttes.


KÆRLIGHED ER KÆRLIGHED UANSET HVAD!


Kontakt os

ESGAYP

Nørrebrogade 102, 1. sal, 6700 Esbjerg